Klik op om de legende te openen en selecteer een run om het parcours te visualiseren. Opgelet: onderstaande kaart toont het parcours van 2019 in afwachting van het definitieve parcours van 2022.
Inschrijven
Inschrijven voor Survivalrun Adegem kan via het online inschrijfformulier. De voorinschrijvingen sluiten op 8 november 2022. Nadien is enkel daginschrijving (10 euro extra inschrijvingsgeld) mogelijk voor zover de reeksen nog niet volzet zijn. De inschrijvingen voor de kidsrun verlopen volledig via daginschrijving! Groepen van 3 tot 20 personen kunnen samen onze survivalrun afleggen en starten dus sowieso in éénzelfde startgroep. Opgelet: Groepen moeten allen tegelijk ingeschreven worden!
Categorieën
Er kan ingeschreven worden voor verschillende wedstrijd en recreatieve categorieën. Weet je niet goed te kiezen, check dan zeker de beschrijving hieronder: Recreatieve runs:
Basic run: een korte run van 7 km, haalbaar voor iedereen, geen specifieke kennis van touwtechnieken vereist
Halve run recreatief: stevige recreatieve run van 10 km, haalbaar mits kennis van de basis touwtechnieken (voetklem en apehang)
BSR: stevige recreatieve run van 10 km, haalbaar mits kennis van de basis touwtechnieken (voetklem en apehang). Enkel voor SBN-leden opgenomen in het BSR-wedstrijdcriterium.
Koppelrun: beide afstanden kan je ook per twee doen. Je mag elkaar dan helpen om over de hindernissen heen te geraken. Het koppel moet samen de hindernis twee maal doen, dat mag alletwee één keer of één persoon die de hindernis twee maal doet.
Groepsrun: beide afstanden kan je ook in groep doen van 3 tot 20 personen. Je mag elkaar dan helpen om over de hindernissen heen te geraken. De hindernis moet samen evenveel keer overwonnen worden als het aantal groepsleden. De hindernis mag meermaals uitgevoerd worden door eenzelfde groepslid.
Jeugd:
Jeugd 13-14 jaar: zelfde parcours als Basic run 7 km
Jeugd 15-17 jaar: zelfde parcours als Halve run recreatief 10 km
Wedstrijdruns:
LSR (16 km) en MSR (11 km) zijn wedstrijdreeksen van het regelmatigheidscriterium van Survivalbond Nederland en enkel toegankelijk voor SBN-leden met wedstrijdlicentie. Qua parcours is er geen verschil met de volle en halve run
Halve run: Stevig parcours van 11 km met verschillende combinatiehindernissen en kanaaloversteken. Geschikt voor getrainde survivalatleten.
Volle run: Stevig parcours van 16 km met verschillende combinatiehindernissen en kanaaloversteken. Het stuk met de zwaarste hindernissen moet twee keer afgelegd worden. Geschikt voor goed getrainde survivalatleten.
X-treme run: Bedoeld voor doorwinterde survivalatleten die hun grenzen willen verleggen. Het parcours van de halve run wordt twee maal afgelegd (25 km) met nog een aantal extra hindernissen er bovenop.
Startgroepen
Om de doorstroming bij de hindernissen zo vlot mogelijk te laten verlopen, wordt gestart in startgroepen van ca. 20 deelnemers of 15 koppels. Om alvast een idee te krijgen wanneer de verschillende reeksen van start gaan, worden hieronder de voorlopige starttijden weergegeven. De starttijden worden pas definitief vastgelegd na het afsluiten van de voorinschrijvingen. Elke deelnemer krijgt uiterlijk de vrijdag voor de wedstrijd een email met zijn startnummer en starttijd en de nodige praktische info.
De samenstelling van de startgroepen gebeurt automatisch in alfabetische volgorde. Wie graag met een andere deelnemer wil samenlopen, kan via het 'samenstartverzoek' een andere reeds ingeschreven deelnemer aanduiden (de persoon die zich als eerste inschrijft kan nog niemand aanduiden, maar kan de naam ook in het opmerkingenveld noteren). Ben je vergeten iemand aan te duiden om mee samen te lopen, dan kan dit ook via mail (wedstrijd@survivalrun-meetjesland.be) doorgegeven worden en dit vóór 13 november 2022. Ook aanpassingen van categorie kunnen via mail doorgegeven worden vóór 13 november 2022. Aanpassingen na 13 november 2022 worden niet meer verwerkt.
Opgelet, het doorgeven van een 'samenstartverzoek' is geen garantie om effectief samen te starten. Deze aanpassingen dienen immers allen handmatig ingevoerd te worden. We doen ons best om deze puzzel te doen kloppen, maar dit lukt niet altijd. Wil je met meer dan twee personen samen lopen, dan is een groepsinschrijving de beste keuze! Groepen starten sowieso samen.
De start en finishlocatie situeert zich aan de feesttent opgesteld ter hoogte van het kruispunt van de Moerwege, de kleine Moerwege en de Steentjensstraat in Adegem. (zie kaart parking)
Parking
Langs de Moerwege, de Kleine Moerwege en de Striepe kan langs één zijde van de weg (zuidzijde) geparkeerd worden. Opgelet, dit is een smalle straat waar moeilijk gemanoeuvreerd kan worden. Wie uit de richting van Sint-Laureins komt, wordt gevraagd om langs de parallelweg van N49/E34 te parkeren om de parkeerdruk in de Moerwege te verlichten.
De doorgang langs de start- en finish en de Steentjesstraat zijn verkeersvrij. Parkeren in deze zones is ten strengste verboden. (zie kaart)
Kledingadvies
Het dragen van de wedstrijdT-shirt en polsbandje is verplicht. Verder voorzie je best een lange, strakzittende loopbroek. Deze neemt immers geen water op en blijft ook nergens aan haken. Het dragen van een korte broek is sterk af te raden. Qua sportschoenen voorzie je best loopschoenen met een grof profiel (trailschoenen) voor goede grip op de soms glibberige paden. Hou daarnaast ook de weersvoorspellingen in de gaten en voorzie thermische onderkledij die weinig water opneemt. Midden november kan het al eens fris zijn en regen of wind kunnen de gevoelstemperatuur flink doen dalen. Ook de waterdoorwadingen (beperkt voor recreanten) werken op het energieniveau en de lichaamstemperatuur.
Kleedkamers en douches
In de feesttent zijn afgescheiden kleedkamers voorzien voor dames en heren. Sportzakken kunnen in de kleedkamers achtergelaten worden (onbeveiligd). Na de wedstrijd kan er gebruik gemaakt worden van de douches in sporthal Meos in Maldegem. Het vervoer naar de sporthal verloopt via shuttlebusjes die continu heen en weer rijden. Het verzamelpunt situeert zich aan het groot wit paneel op het kruispunt aan de feesttent (zie bovenstaande kaart).
Wedstrijdverloop
Bij een survivalrun dient een grotendeels onverhard parcours afgelegd te worden en dienen ondertussen verschillende touw- en andere hindernissen overwonnen te worden. Het parcours is aangeduid met rood-wit lint. Het rood-wit lint bakent ook het parcours af en mag dus niet gekruist worden. Bepaalde oversteken of bospassages worden gemarkeerd door poortjes van rood-wit lint. Het is verplicht om door deze poorten te lopen. Elke deelnemer krijgt een polsbandje als teken dat je alle hindernissen overwonnen hebt. Het polsbandje dient verplicht zichtbaar aan de pols gedragen te worden. Het aantal pogingen om een hindernis correct af te leggen is onbeperkt, lukt het uiteindelijk toch niet, wordt het bandje afgenomen door de hindernismedewerker en wordt het startnummer genoteerd. Ben je je bandje al kwijt, dan wordt enkel het nummer genoteerd. Deelnemers die aankomen zonder bandje worden in de uitslag na iedereen geplaatst die wel met bandje is aangekomen. Dit ongeacht de eindtijd. Aankomen met je bandje is dus de grootste overwinning. Met uitzondering van de koppelrunners, mogen de deelnemers elkaar niet helpen. Koppelrunners mogen elkaar wel op alle mogelijk manieren helpen om over een hindernis geraken. Het is toegelaten dat één iemand van het koppel de hindernis tweemaal aflegt. Alle hindernissen worden bemand door medewerkers die de hindernis controleren. De instructies van de medewerkers dienen ten allen tijde gevolgd te worden.
Sluiting wedstrijdparcours
Na de start van de laatste startgroep worden de hindernissen gradueel gesloten met een tussentijd van maximaal 10 minuten. Om 16u30 sluit het volledige wedstrijdparcours definitief. De resterende deelnemers zullen door de wedstrijdleiding verzocht worden om de kortste weg terug naar de start- en finishlocatie te nemen.
Supporters
Supporters kunnen het volledige evenement gratis meevolgen. Vanuit de start en finish locatie kunnen de eerste hindernissen en de spectaculaire eindhindernis gevolgd worden. Verschillende hindernissen situeren zich op wandelafstand langs het Schipdonkkanaal. Check zeker ons trainingsparcours waar enkele mooie hindernissen overwonnen moeten worden. Verder kan quasi het volledige wedstrijdparcours met gevolgd worden via een uitgepijld fietsparcours. Een plannetje van het fietsparcours is ook te verkrijgen aan het wedstrijdsecretariaat. Uiteraard mogen de deelnemers niet gehinderd worden en hebben zij altijd voorrang.
Wedstrijdsecretariaat
Alle deelnemers dienen zich ca. 1 uur voor zijn/haar start aan te melden bij het wedstrijdsecretariaat in de feesttent voor het afhalen van de wedstrijd T-shirt met startnummer en polsbandje. Eventuele vragen vooraf kunnen gesteld worden via mail (wedstrijd@survivalrun-meetjesland.be).
Podiumceremonie
De podiumceremonie voor de wedstrijdreeksen MSR, LSR gaan door om 14u30. De prijsuitreiking van alle andere reeksen (BK halve en volle run, BK jeugd 15-17 jaar en 13-14 jaar en X-tremerun) gaat door om 16u30. Er is geen podiumceremonie voorzien voor de recreatieve reeksen.