Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Verslag Survivalrun Udenhout

Geplaatst 2 okt. 2014 11:52 door Michael De Cooman

Op 26 september werd voor de 20e keer op rij het wedstrijdseizoen geopend met de survivalrun in Udenhout. Traditioneel is dit een wedstrijd waar ook veel van onze leden aan deelnemen en wat natuurlijk weer een hoop mooie resultaten opleverde.

Om de 20ste editie extra kleur te geven, mocht Udenhout het Open Nederlands Kampioenschap RUC organiseren. Om alle topatleten in dezelfde reeks te laten starten, werd daarom gekozen om geen TSC-wedstrijd te organiseren. Onze volwassen leden liepen dan ook allemaal de RUC-run.

Zoals we van de wedstrijd in Udenhout gewend zijn, werd een stevig parcours voorgeschoteld met veel pittige combinatiehindernissen afgewisseld met eenvoudigere basisoefeningen.

De concurrentie met de Nederlanders, die allen gebrand waren op de titel van Nederlands Kampioen, was groot. Een podiumplaats zat er dus niet in voor onze leden maar wel goede prestaties voor Koen Mattheeuws (12), Chris Dhont (24), Chris Noppe (68), Simon Beelaert (105) en Rudy Van Durme (120) op een totaal van 250 deelnemers.

Ook onze jeugd was in groten getale aanwezig. Van de jeugd B namen Otto en Eva Dossche en Nelle en Dauwe Dhont deel aan de rookie run. Een pittige wedstrijd, maar alle jonge deelnemers haalden de finish met bandje. Een mooie prestatie!

Van de jeugd A namen Josse Dhont en Stephen Noppe eveneens deel aan de rookie run. Wannes Stul, Thor Dossche en Bo Van Durme legden de lat iets hoger en namen deel aan de recreatierun 16+. Alle drie slaagden ze erin om de wedstrijd met bandje uit te lopen. Thor en Wannes eindigden op een sterk bezet deelnemersveld respectievelijk 8ste en 9de bij de mannen. Bo toonde dat ze een taaie dame is en knokte zich naar een mooie 3de plaats bij de vrouwen met dus een podiumplaats tot gevolg.

Alle jonge sporters werden beloond voor hun harde trainingsarbeid en behaalden een zeer mooie uitslag. Proficiat aan alle deelnemers!

Rudy Van Durme


Comments