Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Survivalrun Meetjesland scoort op eigen Belgisch Kampioenschap

Geplaatst 24 nov. 2010 12:25 door Michael Arens
Voorbije zondag werd in het Meetjeslandse Adegem het Belgisch Kampioenschap Survivalrun georganiseerd. In het frisse novemberweer waagden een 500-tal deelnemers zich aan een parcours door modderige velden en goed gevulde grachten. Om het avontuur compleet te maken moesten de deelnemers ook een hele resem touwhindernissen overwinnen waaronder een paar heuse kanaaloversteken over het Schipdonkkanaal.

De organiserende club, Survivalrun Meetjesland, zorgde voor spektakel door in beide hoofdreeksen te zorgen voor een winnaar en een derde plaats.

In het RUC-criterium (10 km) nam de beloftevolle nieuwkomer Tom Claeys op het eind van de spannende run de leiderspositie over van de Nederlander Arjan Tragter. Dit brak de weerstand van Tragter waardoor Tom Claeys met een mooie voorsprong zijn eerste overwinning kon bemachtigen. Tragter moest uiteindelijk ook de sterk teruggekomen Daniël Marsman en op de valreep ook onze eigen Hugo Balemans laten voorgaan. Als 40-jarige zet Hugo Balemans hiermee opnieuw een topprestatie neer.

Voor het Belgisch Kampioenschap moest Tom Claeys uiteindelijk toch nog de later gestarte Bruggeling en regerend Belgisch Kampioen Jannes Naeyaert laten voorgaan. Bij de veteranen waren er ook een zeer verdienstelijke eerste plaats en tweede plaats voor de Meetjeslanders Eric Doens en Christiaan Dhont. Bij de dames ging Liesbeth De Feyter met de driekleur lopen

In het TSC-criterium (16 km) liep Gentenaar Michaël De Cooman, eveneens lid van Survivalrun Meetjesland, vanaf het begin van de wedstrijd aan kop. Stelselmatig bouwde hij zijn voorsprong uit en eindigde uiteindelijk met een voorsprong van 8 minuten op de Fries Kerst Wind. In de strijd voor de derde plaats kon Meetjeslander Willem Decraene de voormalige kampioen Frank Logghe achter zich houden en eindigde zo op een zeer knappe derde plaats.

Op deze manier verlengt Michaël De Cooman zijn Belgische titel. Willem Decraene en Frank Logghe vervolledigden in deze volgorde het podium van het Belgisch Kampioenschap. Als 43-jarige viel Frank Logghe nogmaals in de prijzen als Belgisch kampioen bij de veteranen.

In de categorie jeugd 13-14 jaar werden Matthijs Logghe en Clarisse Huyghe de Belgische Kampioenen. De ereplaatsen waren respectievelijk voor Symen Longueville en Arne Roeland bij de jongens en Elles Schoonackers en Hanne Roeland bij de meisjes

Bij de jeugd 15-17 jaar ging de overwinning naar Jonathan Nachtergale bij de jongens en Eline Roeland bij de meisjes. De ereplaatsen waren respectievelijk voor Jens van Poecke en Pieter Van Waeyenbergh bij de jongens en Laura Denyft en Eva Rogissart bij de meisjes.

 

Comments