Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Meetjesland scoort in eigen wedstrijd

Geplaatst 22 nov. 2011 02:14 door Michael De Cooman   [ 10 dec. 2011 06:18 bijgewerkt door Willem De Craene ]
Het hard trainingslabeur en de intensieve voorbereidingen hebben hun vruchten afgeworpen voor de Meetjeslandse survivalrunners in hun thuiswedstrijd in Adegem. Gesteund door de aanmoedigingen van de vele supporters onderweg gingen ze met de hoofdprijzen lopen.
 
Na een felbevochten duel moest Joris Domhof op het befaamde 'trainingsparcours' zijn meerdere erkennen in Belgisch kampioen (masters) Christiaan Dhont, die zijn eerste RUC-overwinning behaalde! De winnaar van vorig jaar, Tom Claeys, kon zijn stunt niet herhalen maar werd wel heel mooi derde.
 
In het TSC-criterium was Belgisch kampioen Michaël De Cooman ongenaakbaar. Hij ging in een tijd van amper 2:00:11 met de overwinning lopen. De tweede plaats ging naar Bruggeling en voormalig kampioen Frank Logghe. Hij deelde zijn wedstrijd heel goed in haalde op het eind onze parcoursbouwer Willem De Craene in, die zeer verdienstelijk derde werd.
 
In de wedstrijd 12 km was Bruggeling Jannes Naeyaert opnieuw de Meetjeslanders Erik Doens en Dominique Van Acker te snel af. 
 
Ook in de koppelrun werden mooie prestaties neergezet. Met minder dan een minuut verschil met de eersten, werd het jeugdige koppel Symen Longeville en Arno Hermie mooi tweede. Belgisch kampioene (jeugd 15-17 jaar) Eline Roeland en Elles Schoonackers kwamen als eerste dameskoppel over de finish. 
 
Bij de jeugd 13-14 jaar werd het damespodium volledig ingepalmd door Meetjeslanders. Belgisch kampioene Clarisse Huyghe toonde nogmaals hoe goed ze bezig is en ging met de overwinning lopen. Hanne Roeland en Bo Van Durme werden heel verdienstelijk tweede en derde.
 
Tenslotte niet te vergeten alle Meetjeslanders die net naast het podium grepen of een persoonlijke overwinning behaalden door de wedstrijd uit te lopen in een mooie eindtijd.  
Comments