Nieuwsoverzicht‎ > ‎

Clubweekend Fontainebleau

Geplaatst 16 mrt. 2015 05:45 door Willem De Craene
De clubactiviteit van april is een specialleke. Zaterdag 11/4 en zondag 12/4 plannen we een weekendje Fontainebleau in Frankrijk. Fontainebleau is een prachtige bosrijke regio ten zuidoosten van Parijs en wordt aanzien als het Mekka van het boulderklimmen in Europa. Verder is de regio ook perfect geschikt om te mountainbiken, te wandelen en te lopen. Ook op cultureel vlak is het een topper om kastelen en hun uitgebreide tuinen te bezichtigen. 

Kortom, ideaal om ons een weekendje actief te amuseren! 

We spreken op zaterdagmiddag tegen 12u af op de camping 'Les Prés' (http://www.camping-grez-fontainebleau.info). Er kan op voorhand afgesproken worden om samen daarheen te rijden. Nadat we onze tent opgezet hebben, gaan we ons uitleven op een klein bouldergebied in de buurt van de camping. Voor de liefhebbers is er nadien nog een avondloopje. 's Avonds maken we het ons gezellig en warm rond een kampvuur op de camping. 
Zondagochtend staat er in de voormiddag een mountainbiketocht op het programma gevolgd door nog wat rotsklimavonturen in de namiddag.

We voorzien ons zelf van eten en drinken, wetende dat er steeds een lekkere bakker in de buurt is. Op de camping is alle basissanitair aanwezig. 
Klimschoenen zijn heel sterk aan te raden, voor de crashpad (draagbare valmat) zal de club zorgen. Wie mee wil mountainbiken, dient ook zelf een fiets te voorzien. 

Het programma is echter afhankelijk van het weer en kan volledig afgelast worden bij overheersend regenweer. Op natte rotsen kan je nu eenmaal niet klimmen. Enkele dagen voordien wordt de knoop hierover definitief doorgehakt. 

Het weekend is bedoeld voor volwassenen en jeugd A. Inschrijven kan via volgende doodle:

We hopen dat jullie massaal van de partij zijn!

Comments