Welkom bij Survivalrun Meetjesland

Nieuws

 • Activiteitenkalender staat online! Als club verzorgen we niet alleen de techniek, conditie en mentale training. Maar werken we ook aan het groepsgevoel door minstens een keer per maand een activiteit te organiseren. Leden hebben hierop steeds korting. Kers op de taart is de familiereis naar Slovenië. De kalender vind je op de startpagina. Voor alle info kan je steeds terecht bij organisator en trainer Willem. Meer info volgt per activiteit.
  Geplaatst 20 dec. 2016 00:18 door Willem De Craene
 • Survivalrun Adegem - De elementen: 21 - 1 Een survivalrun wordt wel eens 'de strijd tegen de elementen' genoemd. Voor allereerste keer in 22 jaar hebben we moeten ondervinden dat de elementen ook kunnen winnen in deze strijd. Kou en regen houdt ons absoluut niet tegen, maar een echte storm was toch te veel van het goede. Daarom werd door de Parcourscommissie, brandweer Maldegem en de wedstrijdverantwoordelijken gisteren besloten om de wedstrijd stil te leggen en af te lassen. Het veiligheidsrisico voor de deelnemers en voor onze vele medewerkers was te groot. Dit was niet alleen voor ons als organisatie een pijnlijke beslissing maar uiteraard zijn jullie als deelnemers ook ontgoocheld. Al moet ik jullie allen bedanken voor de steun en het begrip die jullie als deelnemer gisteren ...
  Geplaatst 20 dec. 2016 00:21 door Willem De Craene
 • Stormachtige editie Survivalrun Adegem Zoals iedereen ondertussen gehoord heeft, wordt er veel regen en wind voorspeld voor op de wedstrijddag. Een survival zou geen survival zijn mochten we ons laten kennen door het weer. Onze survivalrun gaat morgen dus gewoon door. Wel werden door de hoge waterstand van het kanaal verschillende kanaaloversteken aangepast.Uiteraard wordt iedereen verzocht om aangepast kledij aan te trekken om onderkoeling te voorkomen. Veel succes!
  Geplaatst 19 nov. 2016 11:05 door Michael De Cooman
 • Definitieve starttijden online Nu de voorinschrijvingen gesloten zijn, werden de startreeksen definitief vastgelegd en wordt aan alle deelnemers een starttijd toegekend, rekening houdend met eventuele voorkeuren. De definitieve starttijden zijn terug te vinden onder 'Categorieën en Starttijden'Ten laatste op donderdag 17 november krijgen alle deelnemers een mail toegestuurd met hun persoonlijke starttijd. 
  Geplaatst 15 nov. 2016 12:31 door Michael De Cooman
 • Voorinschrijving survivalrun Adegem gesloten, daginschrijving nog mogelijk De voorinschrijvingen voor de Survivalrun in Adegem zijn afgesloten. Er zijn evenwel nog startplaatsen vrij. Daginschrijving is dus zeker nog mogelijk (tot 13u). Bekijk zeker de starttijden zodat je minstens 1 uur voor de start van jou reeks ter plaatse bent.  
  Geplaatst 14 nov. 2016 03:51 door Michael De Cooman
 • Parcoursverkenning SR Adegem 2016 Wie zich wil klaarstomen voor de survivalrun in Adegem is op zondag 13 november 2016 welkom voor de parcoursverkenning. We verzamelen om 9u15 aan ons trainingsparcours. De groep wordt opgesplitst in de recreatieve lopers en wedstrijdlopers zodat voor iedereen duidelijk is wat de hindernissen inhouden. 
  Geplaatst 6 nov. 2016 10:59 door Michael De Cooman
Berichten 1 - 6 van 148 worden weergegeven. Meer bekijken »

Komende activiteiten

Clubactiviteiten

1/1: ijsberen in het zwin

17/2: Lengteklimmen Biover Gent

11/3: Paintball Gent

2/4: Open clubkampioenschap

6-7/5: Klim-en mtb weekend Fontainebleau

24/6: Adventure race training

25-30/7: Familiereis Slovenië


Andere activiteiten

14/1: Oriëntatieloop de woudlopers

22/1: Smo Bike&Run

13/5: Amphiman

20/5: Herdersmarathon

10/6: Eclatad adventure race


Privétrainingen (enkel na contact met de trainer)
 • 9/4 Chris (0474/352010)
 • 30/4 Rudy (0474/768013)
 • 14/5 Willem (0476/599457)
 • 28/5 Rudy (0474/768013)
 • 11/6 Willem (0476/599457)
 • 25/6 Chris (0474/352010)

Survivalrun wedstrijden

19 november 2017: SR Adegem


Welkom bij Survivalrun Meetjesland 

Survivalrun is een van de meest veelzijdige outdoorsporten die er bestaat.

In onze club ligt de nadruk op trainingsplezier voor iedereen. Door middel van 2 groepstrainingen per week, voor de volwassenen en jeugd A, proberen we ieders niveau op een leuke en afwisselende manier op te krikken. 

De kleinsten van 7 tot 11 jaar (Jeugd B en C) trainen tweewekelijks waarbij spelenderwijs de belangrijkste touwtechnieken worden aangeleerd. Zeker bij Jeugd C ligt de nadruk meer op het buitenspelen, ravotten en avonturen beleven.

Survivalrun ontstond in Nederland toen een aantal atleten het parcours van een slipjacht volgden, hossend door de natuur, springend over beken en omgewaaide bomen, door riviertjes wadend…
Tegenwoordig omvat survivalrun een uithoudingssport waarbij je al lopend door velden, akkers en bossen verschillende hindernissen overwint zoals swing-overs, apenhangen, klimnetten, en andere gecombineerde touwhindernissen. Maar ook krachtproeven, evenwichtsoefeningen, boogschieten, slootlopen, kajak en houthakken zijn mogelijke hindernissen.


Survivalrun is uitgegroeid tot een volwaardige en uiterst complete sport, waarbij de atleten moeten bewijzen wat ze aan snelheid, kracht, uithouding, techniek, weerstand, hindernisintelligentie in huis hebben.

Niet onbelangrijk om weten, is dat een run wel door de natuur gaat, maar op geen enkele manier schade mag aanbrengen aan het doorkruiste gebied. Hiervoor proberen we onze hindernissen zodanig op te bouwen dat er geen permanente schade optreedt bij de gebruikte bomen.
Survivalrun Meetjesland is de enige club in Oost-Vlaanderen. Er wordt hard getrai
nd op en rond het trainingsparcours langs het schipdonkkanaal. Het accent in onze club ligt op pittige combinatiehindernissen en krachtuithouding. Naast survivalrun zijn verscheidene leden actief in adventure race, muurklimmen, oriënt
atieloop, triatlon, mountainbike, trailrunning, ...
Ben je op zoek naar een stevige outdoor-sport waarbij je functioneel het volledige lichaam traint op een afwisselende en avontuurlijke manier? Dan is survivalrun de sport voor jou.
Het trainingsparcours ligt op privé-terrein en is daardoor niet vrij toegankelijk zonder toestemming van de eigenaar of survivalrun meetjesland.